• Επισκεφθείτε μας και στην κοινότητα του Facebook, ενισχύστε την κοινή προσπάθεια με like & follow...
 • "Το Διαδίκτυο που θέλουμε" - "The Web We Want" εμπλουτίστηκε! Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε ελεύθερα 6 σχέδια μαθημάτων για το Γυμνάσιο!
 • H δική μας απάντηση κατά του (κυβερνο)εκφοβισμού - Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε το πόστερ στην τάξη σας!
 • Εκπαιδευτικοί βοηθήστε τους μαθητές σας να ωριμάσουν ψηφιακά με το #WebWeWantEU
Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014 07:42

8η Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (28/01/2014)

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Με αφορμή την 8η Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (Τρίτη 28/01/2014) ο ενημερωτικός κόμβος του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» σε συνεργασία με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) και Σχολικούς Συμβούλους Πληροφορικής, διοργανώνουν Διαδικτυακό σεμινάριο - συζήτηση (webinar) η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28/01/2014 μεταξύ 12:00 και 14:00 και ομιλητές:

 • Δρ. Γιώργος Κορμάς, Εκπρόσωπος Γραμμής Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ, Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, Μ.Ε.Υ.
 • Δρ. Κώστας Λιμνιώτης, Πληροφορικός Ελεγκτής, ειδικός επιστήμονας ΑΠΔΠΧ,
 • Δρ. Βερόνικα Σαμαρά, Συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, Επικεφαλής Δράσης Ενημέρωσης Saferinternet.gr

Το webinar συντονίζουν οι Δρ. Σπύρος Παπαδάκης, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Αιτωλοακαρνανίας και Άρης Λούβρης, Επιμελητής ιστότοπου «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο». Τεχνική στήριξη προσφέρουν τα ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕΤ. Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο - ΕΕΥΕΜ.

Στην αρχή της εκδήλωσης θα γίνουν σύντομες  εισηγήσεις (10’)από τους ομιλητές και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν ερωταπαντήσεις με σχετική  συζήτηση. Η δράση οργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕ-ΔΕ) – Σχολικοί Σύμβουλοι ΠΕ19 (Φ.1.9β/ΚΔ/304/13-01-14) και θα μπορέσουν να συμμετέχουν μέσω τηλεδιάσκεψης μαθητές από 100 Γυμνάσια (50 από την ΠΔΕ-ΔΕ και 50 από την υπόλοιπη Ελλάδα).

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων – επισκέψεων για την αγωγή στο Διαδίκτυο και στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο. Το κάθε σχολείο που θα συμμετάσχει πρέπει με απόφαση του συλλόγου να εγκρίνει την συμμετοχή στην εκδήλωση με τη συναίνεση του Σχολικού Συμβούλου (129287/Γ2/10‐11‐2011).

Τα Γυμνάσια και οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής που επιθυμούν να συμμετέχουν στη δράση θα κάνουν μόνο ηλεκτρονική Αίτηση Συμμετοχής Σχολείου στο Webinar 28-01-2014 (μέχρι τη Δευτέρα 20/01/14 και ώρα 10:00 π.μ.). Εάν οι αιτήσεις υπερβούν τις 100, τα σχολεία θα επιλεγούν αναλογικά από τις ΠΔΕ με τη συναίνεση των Σχολικών Συμβούλων ΠΕ19 που στηρίζουν και συμμετέχουν σε αυτή τη δράση.

Τεχνικές απαιτήσεις -  οδηγίες για  προετοιμασία - δοκιμή και  σύνδεση για τη συμμετοχή

Μέχρι εκείνη την ημέρα  σας προτρέπουμε να:

 1. Βρείτε χρήσιμες συμβουλές για την προστασία της ιδιωτικότητας στο Διαδίκτυο, στο ειδικό αφιέρωμα του site 
 2. Συζητήσετε στην τάξη σας, ενημερώνοντας τους μαθητές σας και εμβαθύνοντας σε θέματα ρυθμίσεων ασφαλείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  και προστασίας της ιδιωτικότητας.
 3. Οργανώσετε μία εκδήλωση σε επίπεδο σχολείου για την ενημέρωση των μαθητών. Χρησιμοποιήστε ελεύθερα τον ειδικό διαδικτυακό κόμβο  της ΑΠΔΠΧ σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικότητας στο διαδίκτυοΕίσοδος στο site
 4. Οργανώσετε μία συζήτηση στο Σύλλογο Διδασκόντων, ενδεικτικά για την ορθολογική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, π.χ. για προσωπικά δεδομένα.

Επίσης, δύο από τις μεγαλύτερες κοινότητες μάθησης του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, LAMS & InternetSafety συνεργάστηκαν και παρήγαγαν από κοινού μία ενότητα περί ιδιωτικότητας. Σας προτείνουμε να δείτε (Preview) το συγκεκριμένο μάθημα, το οποίο εστιάζει στο ζήτημα της ιδιωτικότητας στο Διαδίκτυο και της προστασίας των δεδομένων από το URLhttp://lamscommunity.org/lamscentral/sequence?seq_id=1463783

Ειδικά για την Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων μπορείτε να γνωστοποιήσετε τις εκδηλώσεις σας μέσω του Ημερολογίου Εκδηλώσεων της ομάδας http://blogs.sch.gr/groups/internet-safety/calendar/ και να μοιραστείτε τι ακριβώς έχετε σχεδιάσει, από σήμερα κιόλας!

 Η ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο είναι μία υποχρέωση όλων μας.

Συστρατευθείτε με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο για τη δημιουργία ενός καλύτερου Διαδικτύου για τα παιδιά.

Διαβάστηκε 2952 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014 21:49

Βιντεοθήκη για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!

 • Webinar για τον εθισμό στο διαδίκτυο
 • Webinar για το GDPR σε συνεργασία με το #eTwinning
 • Θετικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο
 • Webinar για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2018 και τους Διαγωνισμούς
 • Webinar για καθηγητές Γυμνασίου απο Saferinternet4kids και eTwinning
 • Webinar για Δασκάλους Δημοτικού απο Saferinternet4kids και eTwinning
 • Webinar για Καθηγητές Γυμνασίου
 • Webinar για Δασκάλους Δημοτικού