• Επισκεφθείτε μας και στην κοινότητα του Facebook, ενισχύστε την κοινή προσπάθεια με like & follow...
 • "Το Διαδίκτυο που θέλουμε" - "The Web We Want" εμπλουτίστηκε! Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε ελεύθερα 6 σχέδια μαθημάτων για το Γυμνάσιο!
 • H δική μας απάντηση κατά του (κυβερνο)εκφοβισμού - Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε το πόστερ στην τάξη σας!
 • Εκπαιδευτικοί βοηθήστε τους μαθητές σας να ωριμάσουν ψηφιακά με το #WebWeWantEU
Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018 17:28

eSafety Label +: Γίνε ο επόμενος πρωταθλητής στην ψηφιακή ασφάλεια!

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Το έργο eSafety Label + (esL+) θα μετουσιώσει τις τρέχουσες δραστηριότητες της ετικέτας Ψηφιακής Ασφάλειας στο επόμενο επίπεδο, επομένως τα σχόλιά σας είναι κάτι περισσότερο από πολύτιμα. Αντιλαμβανόμαστε πόσο πολύτιμος είναι ο χρόνος σας, γι αυτό διασφαλίσαμε ότι θα κάνετε μόνο 15-20 λεπτά για να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο, το οποίο διεξάγεται από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Θα δέχεται απαντήσεις ως την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018 (23:59). Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το χρόνο και την ανώνυμη συμβολή σας πατώντας εδώ.
Αγαπητέ/ή εκπαιδευτικέ,
Το «eSafety Label +: Γίνε ο επόμενος πρωταθλητής στην ψηφιακή ασφάλεια» θα εντοπίσει και θα εξουσιοδοτήσει μια επιλεγμένη ομάδα καθηγητών eSafety προκειμένου:
 • α) να καταγράψει τις τρέχουσες ανάγκες και τις βασικές προτεραιότητες σε αυτόν τον τομέα,
 • β) να οικοδομήσει μια ολοκληρωμένη ποικιλία ψηφιακών πηγών μάθησης που σχεδιάζονται από καθηγητές για καθηγητές και
 • γ) να κινητοποιήσει μια ευρεία κοινότητα δασκάλων, διευθυντών σχολείων, υπευθύνων ΤΠΕ και άλλων σχολικών φορέων, μέσω μιας συνεχούς ανταλλαγής εμπειριών και βέλτιστης πρακτικής.

Με βάση το υπάρχον δίκτυο των ερωτημάτων και των δεδομένων του eSafety Label, που καλύπτουν την υποδομή, την πολιτική και την πρακτική της ψηφιακής ασφάλειας, μέσα από μερικές ερωτήσεις θα προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε, με την πολύτιμη συμβολή σας, ορισμένα βασικά πλεονεκτήματα και αδυναμίες σε όλα τα ευρωπαϊκά σχολεία, καθώς και τομείς βελτίωσης. Αυτό το ερωτηματολόγιο θα βοηθήσει στην εκτίμηση του τι διακυβεύεται και θα αποτελέσει βάση τεκμηρίωσης για όλες τις περαιτέρω δραστηριότητες του έργου eSafety Label +.

Το έργο eSafety Label + (esL+) θα μετουσιώσει τις τρέχουσες δραστηριότητες της ετικέτας Ψηφιακής Ασφάλειας στο επόμενο επίπεδο, επομένως τα σχόλιά σας είναι κάτι περισσότερο από πολύτιμα. Αντιλαμβανόμαστε πόσο πολύτιμος είναι ο χρόνος σας, γι αυτό διασφαλίσαμε ότι θα κάνετε μόνο 15-20 λεπτά για να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο, το οποίο διεξάγεται από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Θα δέχεται απαντήσεις μέχρι την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018 (23:59). Παρακαλούμε όπως σιγουρευτείτε ότι θα το ολοκληρώσετε σήμερα κιόλας!

Θα εκτιμήσουμε τη συμμετοχή σας και προσβλέπουμε στα σχόλιά σας. Αν έχετε περαιτέρω απορίες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Σας ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων για το χρόνο και την ανώνυμη συμβολή σας συμμετέχοντας εδώ.


Εκ μέρους της ομάδας έργου eSL+
Petros Roussos
Associate Professor of Cognitive Psychology
National & Kapodistrian University of Athens
Department of Psychology
Διαβάστηκε 4865 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018 18:08

Βιντεοθήκη για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!

 • Webinar για τον εθισμό στο διαδίκτυο
 • Webinar για το GDPR σε συνεργασία με το #eTwinning
 • Θετικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο
 • Webinar για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2018 και τους Διαγωνισμούς
 • Webinar για καθηγητές Γυμνασίου απο Saferinternet4kids και eTwinning
 • Webinar για Δασκάλους Δημοτικού απο Saferinternet4kids και eTwinning
 • Webinar για Καθηγητές Γυμνασίου
 • Webinar για Δασκάλους Δημοτικού