• Επισκεφθείτε μας και στην κοινότητα του Facebook, ενισχύστε την κοινή προσπάθεια με like & follow...
 • "Το Διαδίκτυο που θέλουμε" - "The Web We Want" εμπλουτίστηκε! Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε ελεύθερα 6 σχέδια μαθημάτων για το Γυμνάσιο!
 • H δική μας απάντηση κατά του (κυβερνο)εκφοβισμού - Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε το πόστερ στην τάξη σας!
 • Εκπαιδευτικοί βοηθήστε τους μαθητές σας να ωριμάσουν ψηφιακά με το #WebWeWantEU
Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2018 11:32

Webinar SaferInternet4kids και eTwinning 25-09-2018

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Μέσω της Ελληνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης eTwinning, στις 25 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε webinar διάρκειας 60 λεπτών, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και θέμα "Βack to school package"! Εισηγήτριες της τηλεκπαίδευσης ήταν η Κατερίνα Ψαρουδάκη, Υπεύθυνη ενημέρωσης και Ευαγγελία Δασκαλάκη Μηχανικός Πληροφορικής του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. To webinar συντόνισε ο Εθνικός Συντονιστής eSafetyLabel.eu Άρης Λούβρης. Το webinar αφορούσε την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ενώ το παρακολούθησαν 80+ εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων και όσοι/ες είναι στο έργο eTwinning.

Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ δημιούργησε ένα εκπαιδευτικό πακέτο με υλικό το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο μάθησης μέσα στην τάξη, εμπλουτίζοντας το ήδη υπάρχον υλικό στην ιστοσελίδα https://saferinternet4kids.gr/.
Το «Βack to school package» περιέχει συμβουλές, σχέδια μαθημάτων, κουίζ, animated video, φυλλάδια, αφίσες και παρουσιάσεις για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά αλλά και χρήσιμες συμβουλές για γονείς. Η φετινή έκδοση του «Back to school package» επικεντρώνεται στην προστασία των προσωπικών δεδομένων ύστερα από την εφαρμογή του GDPR, χωρίς να παραλείπονται άλλα κρίσιμα ζητήματα σχετικά με την ασφαλή χρήση του διαδικτύου από παιδιά όπως εθισμός, online παιχνίδια, διαδικτυακή παρενόχληση, επαφή με ξένους κλπ.

Παράλληλα παρουσιάστηκε το υλικό που έχει ετοιμάσει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου για την υγιεινή (cyber-hygiene) του υπολογιστή μας και γενικά όλων των έξυπνων συσκευών μας , όπως τα κινητά μας και τα tablet μας.
Πρόκειται για ένα θέμα για το οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ευρωπαϊκοί φορείς χάραξης πολιτικής για ένα ασφαλές διαδίκτυο δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον τελευταίο καιρό καθώς εξασφαλίζοντας την υγιεινή των συσκευών μας ουσιαστικά εξασφαλίζουμε την ασφάλεια των ευαίσθητων αλλά και γενικά όλων των δεδομένων μας.

Διαβάστηκε 1979 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 07 Οκτωβρίου 2018 13:05

Πολυμέσα

Βιντεοθήκη για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!

 • Webinar για τον εθισμό στο διαδίκτυο
 • Webinar για το GDPR σε συνεργασία με το #eTwinning
 • Θετικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο
 • Webinar για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2018 και τους Διαγωνισμούς
 • Webinar για καθηγητές Γυμνασίου απο Saferinternet4kids και eTwinning
 • Webinar για Δασκάλους Δημοτικού απο Saferinternet4kids και eTwinning
 • Webinar για Καθηγητές Γυμνασίου
 • Webinar για Δασκάλους Δημοτικού