• Επισκεφθείτε μας και στην κοινότητα του Facebook, ενισχύστε την κοινή προσπάθεια με like & follow...
 • "Το Διαδίκτυο που θέλουμε" - "The Web We Want" εμπλουτίστηκε! Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε ελεύθερα 6 σχέδια μαθημάτων για το Γυμνάσιο!
 • H δική μας απάντηση κατά του (κυβερνο)εκφοβισμού - Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε το πόστερ στην τάξη σας!
 • Εκπαιδευτικοί βοηθήστε τους μαθητές σας να ωριμάσουν ψηφιακά με το #WebWeWantEU
Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018 21:14

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα Ασφαλούς Διαδικτύου

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα Ασφαλούς Διαδικτύου την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018 στο κατάμεστο από μαθητές και μαθήτριες, Θέατρο του Σχολείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης.
Οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις εισηγήσεις ιδιαίτερα σημαντικών ομιλητών που, μέσω της εμπειρίας τους και της εξειδίκευσής τους, μετέδωσαν σημαντικά μηνύματα για θέματα που αφορούν τόσο τους νέους, όσο και το οικογενειακό τους περιβάλλον αλλά και τους εκπαιδευτικούς.

Η κυρία Κατερίνα Ψαρουδάκη, Δημοσιογράφος και Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) αναφέρθηκε στη σημασία της χρήσης των προσωπικών δεδομένων και στην ασφαλή χρήση του διαδικτύου.

Από την πλευρά του, ο κύριος Άρης Λούβρης, Εθνικός Συντονιστής του Προγράμματος eSafetyLabel.eu αναφέρθηκε στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, στους τρόπους χρήσης τους και στην επικινδυνότητα του εθισμού σε αυτά, τονίζοντας ταυτόχρονα τις νέες ευκαιρίες για ανάδειξη των ταλέντων και των γνώσεων νέων ανθρώπων παγκοσμίως μέσω της κερδοφόρου και καινοτόμου αγοράς των videogames.

Η Δρ. Αντωνία Τορρένς, Πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού και Υπεύθυνη του Προγράμματος Live Without Bullying τοποθετήθηκε σχετικά με το ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα του διαδικτυακού εκφοβισμού αλλά και στους τρόπους αντιμετώπισής του από παιδιά και εφήβους.

Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων αναπτύχθηκε πρόσφορο έδαφος για γόνιμη συζήτηση και προβληματισμό ανάμεσα σε μαθητές, εισηγητές και εκπαιδευτικούς, κλείνοντας με το συμπέρασμα ότι η χρήση του διαδικτύου μπορεί να είναι θετική, αρκεί να πραγματοποιείται ορθολογικά από τους χρήστες.

Τα λόγια του Steve Jobs τον Ιούνιο του 2005 αποτέλεσαν το επιστέγασμα της Ημερίδας Ασφαλούς Διαδικτύου : «Ο χρόνος σας είναι περιορισμένος. Μην τον σπαταλάτε λοιπόν, ζώντας τη ζωή κάποιου άλλου ανθρώπου. Μην παγιδευτείτε από το δόγμα να ζείτε από τα αγαθά της σκέψης ενός άλλου. Μην αφήσετε τον θόρυβο από την άποψη άλλων ανθρώπων να πνίξει τη δική σας, εσωτερική φωνή. Και, το πιο σημαντικό απ’ όλα, να έχετε πάντα θάρρος να ακολουθείτε την καρδιά και τη διαίσθησή σας. Αυτά τα δυο, κάπως, πάντοτε, γνωρίζουν ήδη τι εσύ πραγματικά θέλεις να γίνεις. Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα…»
Διαβάστηκε 1687 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 20:50

Βιντεοθήκη για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!

 • Webinar για τον εθισμό στο διαδίκτυο
 • Webinar για το GDPR σε συνεργασία με το #eTwinning
 • Θετικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο
 • Webinar για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2018 και τους Διαγωνισμούς
 • Webinar για καθηγητές Γυμνασίου απο Saferinternet4kids και eTwinning
 • Webinar για Δασκάλους Δημοτικού απο Saferinternet4kids και eTwinning
 • Webinar για Καθηγητές Γυμνασίου
 • Webinar για Δασκάλους Δημοτικού