• Επισκεφθείτε μας και στην κοινότητα του Facebook, ενισχύστε την κοινή προσπάθεια με like & follow...
  • "Το Διαδίκτυο που θέλουμε" - "The Web We Want" εμπλουτίστηκε! Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε ελεύθερα 6 σχέδια μαθημάτων για το Γυμνάσιο!
  • H δική μας απάντηση κατά του (κυβερνο)εκφοβισμού - Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε το πόστερ στην τάξη σας!
  • Εκπαιδευτικοί βοηθήστε τους μαθητές σας να ωριμάσουν ψηφιακά με το #WebWeWantEU
Σάββατο, 01 Ιανουαρίου 2011 02:00

Προβολή ΠΣΔ

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)

Για κάθε γονιό έρχεται κάποτε η στιγμή που συνειδητοποιεί ότι η σχέση του παιδιού του με το Διαδίκτυο ξεπερνάει κατά πολύ όσα ο ίδιος έχει -ή δεν έχει- συζητήσει μαζί του. Και λίγο αργότερα φτάνει κι η ώρα που δεν έχει πλέον απαντήσεις στις απορίες του. Για τους εκπαιδευτικούς τα πράγματα είναι ακόμη πιο σύνθετα, καθώς όσοι απ’ αυτούς έχουν σχέση με την τεχνολογία και χρησιμοποιούν ψηφιακά εργαλεία, καλούνται όλο και πιο συχνά να γεφυρώσουν το χάσμα της ενημέρωσης που αφήνει η σχετική άγνοια της οικογένειας και του μεγαλύτερου μέρους της σχολικής κοινότητας.

Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, μέσω του επίσημου κόμβου για την ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα, εντείνει την προσπάθεια ενημέρωσης μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο. Μέσα από το site internet-safety παρέχει εργαλεία και υλικό που μπορούν να βοηθήσουν στην καλλιέργεια μιας πιο ώριμης κουλτούρας αντιμετώπισης των δυνητικών κινδύνων στο Διαδίκτυο.

 Η αντίληψη των ειδικών του Διαδικτύου είναι ότι το κλείδωμα και η απαγόρευση προσέγγισης κάποιων ιστοτόπων ναι μεν περιορίζουν την έκθεση σε κίνδυνο αλλά δεν αποτελούν βιώσιμη προσέγγιση. Η φιλοσοφία του Internet-Safety επίσης, εστιάζει περισσότερο σε θέματα συμπεριφοράς και λιγότερο τεχνολογίας. 

1. Με τη συνεργασία του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου Saferinternet, έχουν συνταχθεί δυο νέοι οδηγοί για το Ασφαλές Διαδίκτυο, τους οποίους οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν από τον παραπάνω ιστότοπο. Περιλαμβάνουν συμβουλές για αρχάριους στο σερφάρισμα αλλά και για προχωρημένους, που συμμετέχουν σε κοινωνικά δίκτυα και χρησιμοποιούν εργαλεία και παιχνίδια.

2. Ελεύθερα διατίθενται και δυο εγχειρίδια για την Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου, διατυπωμένα για ενήλικες ή παιδιά, ενώ περισσότερο υλικό μπορείτε να βρείτε στην αντίστοιχη σελίδα Χρήσιμο Υλικό.

3. Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να εγγραφούν στην ηλεκτρονική κοινότητα «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» και να συμμετάσχουν στην ανταλλαγή απόψεων με τους συναδέλφους τους.

Μέσω του QR εικονιδίου (βλ. διπλανή εικόνα) μπορείτε να "διαβάσετε" και να εγκαταστήσετε τη σχετική εφαρμογή (apk) στο smartphone κινητό σας (με λειτουργικό Android) με τα νέα του κόμβου "Ασφάλεια στο Διαδίκτυο", εφόσον επιτρέψετε στο κινητό σας να "επιτρέψει" την εγκατάσταση εφαρμογών από άλλες πηγές. Μπορείτε να συμβουλευτείτε και την αντίστοιχη σελίδα με αναλυτικές εικόνες: Κατεβάστε την "έξυπνη" εφαρμογή για τα νέα μας στο κινητό σας!

Άρθρο-αφιέρωμα @enet (12/12/2010) : Αγγελική Μπούμπουκα

Διαβάστηκε 16308 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Μαϊος 2015 13:18
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Χρήσιμο Υλικό Συμβουλές για το Facebook »