• Επισκεφθείτε μας και στην κοινότητα του Facebook, ενισχύστε την κοινή προσπάθεια με like & follow...
  • "Το Διαδίκτυο που θέλουμε" - "The Web We Want" εμπλουτίστηκε! Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε ελεύθερα 6 σχέδια μαθημάτων για το Γυμνάσιο!
  • H δική μας απάντηση κατά του (κυβερνο)εκφοβισμού - Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε το πόστερ στην τάξη σας!
  • Εκπαιδευτικοί βοηθήστε τους μαθητές σας να ωριμάσουν ψηφιακά με το #WebWeWantEU
Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2012 21:28

Σύνδεσμοι

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

To SaferInternet4Kids είναι το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου από τον Ιούλιο του 2016. Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου συνεργάζεται με όλα τα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά Δίκτυα INSAFE (www.betterinternetforkids.eu) και INHOPE (www.inhope.org), με στόχο την ενεργή συνδρομή στην πανευρωπαϊκή στρατηγική για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο διαδίκτυο.

Safe Line.gr: Η SafeLine δέχεται καταγγελίες για περιεχόμενο που εντοπίζετε στο Διαδίκτυο και περιέχει: εικόνες κακοποίησης παιδιών σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, ρατσιστικό και ξενοφοβικό υλικό που παραβαίνει την ελληνική νομοθεσία  οτιδήποτε άλλο θεωρείτε ότι είναι παράνομο.

HelpLine.gr: Η Γραμμή Βοήθειας ‘210 6007686′ απευθύνεται σε παιδιά & εφήβους και τις οικογένειές τους, παρέχοντας υποστήριξη και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών (παρενόχληση, εξάρτηση, επιβλαβές περιεχόμενο, παιδοφιλία κ.λπ).

Safer Internet: Η ηλεκτρονική παρενόχληση είναι οποιοδήποτε είδος επανειλημμένης επιθετικής συμπεριφοράς λεκτικής, ψυχολογικής ή σωματικής - που πραγματοποιείται από ένα άτομο ή μια ομάδα ατόμων κατά τρίτων.

Η ηλεκτρονική παρενόχληση είναι εσφαλμένη και απαράδεκτη συμπεριφορά. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραβλέπεται ή να αγνοείται.

Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων: Στη σελίδα της ΑΠΔΠΧ μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το θεσμικό πλαίσιο της προστασίας των προσωπικών δεδομένων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, καθώς επίσης και σχετικές αποφάσεις και γνωμοδοτήσεις, ετήσιες εκθέσεις πεπραγμένων και δελτία Τύπου της Αρχής.

 Νέοι και Προσωπικά Δεδομένα

 

 

Better Internet for Kids - Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης για ένα καλύτερο Διαδίκτυο στα παιδιά, υπό την αιγίδα της Ε.Ε.

Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών

Πρόγραμμα Πλαίσιο Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Παγκόσμιο Δίκτυο Ανοιχτών Γραμμών Καταγγελίας INHOPE

Πανευρωπαϊκό Δίκτυο ΕU Kids Online

Pan-European Game Information

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο (2010)

Cyberkids – Nαι @ Διαδίκτυο!

Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας ΟΠΙ

Ιστοχώρος σχετικός με τη νόμιμη προσφορά μουσικής στο Διαδίκτυο

Ιστοχώρος για να βρούμε την άκρη της γλώσσας του chat

ENISA –European Network and Information Security Agency

Συγκριτική μελέτη εργαλείων γονικού ελέγχου και φίλτρων

Photo search

Plagiarism checker

Εργαλείο video converter

Η σύγχρονη εκδοχή της Κοκκινοσκουφίτσας σε 3 κεφάλαια

Διαβάστηκε 11994 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2016 21:31
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Γονείς και κηδεμόνες Όροι χρήσης »