ΠΣΔΨηφιακή Ασφάλεια
 • Like us on Facebook
 • Επισκεφθείτε μας και στην κοινότητα του Facebook, ενισχύστε την κοινή προσπάθεια με like & follow...
 • H δική μας απάντηση κατά του (κυβερνο)εκφοβισμού - Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε το πόστερ στην τάξη σας!
 • "Το Διαδίκτυο που θέλουμε" - "The Web We Want" εμπλουτίστηκε! Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε ελεύθερα 6 σχέδια μαθημάτων για το Γυμνάσιο!
 • Εκπαιδευτικοί βοηθήστε τους μαθητές σας να ωριμάσουν ψηφιακά με το #WebWeWantEU
Σάββατο, 01 Νοεμβρίου 2014 23:00

Το παιχνίδι ξεκινά!

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)
© Commonwealth of Australia © Commonwealth of Australia Reproduced with permission of the Australian Communications and Media Authority Cybersmart program www.cybersmart.gov.au

H Αρχή Επικοινωνιών και Μέσων ACMA της Αυστραλίας, σε συνεργασία με το πρόγραμμα Cybersmart παρουσίασε, στις 16 Οκτωβρίου 2014, το νέο βίντεο για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο #GameOn (σε ελεύθερη μετάφραση "Το παιχνίδι ξεκινά"), ταυτόχρονα σε όλες τις τάξεις της Αυστραλίας. Είναι η πρώτη συντονισμένη προσπάθεια για τους μαθητές των σχολείων μέσω των υπηρεσιών της ιστοσελίδας κρατικής εκπαίδευσης «εικονική τάξη».

Το #GameOn είναι μια σειρά από πέντε αλληλένδετες ιστορίες για ηλικίες 8+ έως 12 ετών, ακολουθώντας μια ομάδα φίλων από το σχολείο οι οποίοι μπλέκονται σε καταστάσεις στην κανονική τους ζωή και δείχνει τις συνέπειες των λανθασμένων αποφάσεων τους στο Διαδίκτυο. Οι ιστορίες αντιμετωπίζουν θέματα, συμπεριλαμβανομένων του κυβερνοεκφοβισμού, της υπερβολικής χρήσης βιντεο-παιχνιδιών, του προβλήματος με το διαμοιρασμό στους κωδικούς πρόσβασης, τα δωρεάν downloads και τους "διαδικτυακούς" φίλους.

Ο κυβερνοεκφοβισμός μπορεί να συμβεί στον καθένα, όχι μόνο σε ευάλωτα παιδιά και νεαρά άτομα. Ωστόσο ο κυβερνοεκφοβισμός είναι πολύ πιθανό να συμβεί σε παιδιά που υφίστανται βία και εκτός διαδικτύου. Αλλαγή στη συμπεριφορά μπορεί να είναι ενδεικτική ότι το παιδί σας, ή κάποιο άτομο που γνωρίζετε, υφίσταται (κυβερνο)εκφοβισμό. Αυτές οι αλλαγές μπορεί να περιλαμβάνουν προβλήματα υγείας, αλλαγή διάθεσης, διαταραχές του ύπνου, αποφυγή του σχολείου ή της συναναστροφής φίλων.

Αυτή είναι η δεύτερη ταινία της ACMA σχετικά με την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Οι αναγνώστες του ενημερωτικού μας κόμβου θα θυμούνται το Tagged ("Σταμπαρισμένοι" στο Διαδίκτυο), ταινία μικρού μήκους η οποία κυκλοφόρησε το 2011, στοχεύοντας σε εφήβους 14 χρονών και μεγαλύτερους. Στην ιστοσελίδα που το έχουμε συμπεριλάβει μπορείτε μάλιστα να παρακολουθήσετε το Tagged με ελληνικούς υπότιτλους. Η ταινία έχει κερδίσει επίσης, πέραν των τοπικών και αρκετά διεθνή βραβεία.

Σχετικά με τη διαδικτυακή ασφάλεια για τα παιδιά, το #GameOn είναι ένα εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με τα παιδιά σας ή τους μαθητές στο σχολείο για την ευαισθητοποίηση τους σε ανάλογα ζητήματα και να βοηθήσει τους μικρότερους μαθητές να περιηγηθούν στο online κόσμο με ασφάλεια και εμπιστοσύνη.

Επίσης, το #GameOn εισάγει ένα βαθύτερο επίπεδο συνειδητοποίησης των ζητημάτων κυβερνοασφάλειας για τα παιδιά με ένα διασκεδαστικό, ρεαλιστικό και διαδραστικό τρόπο. Ο τρόπος που τα παιδιά μας χρησιμοποιούν και βιώνουν τις διαδικτυακές τεχνολογίες μπορεί να αφήσει μια μακροχρόνια εντύπωση και να επηρεάσει την ευημερία ενός νεαρού ατόμου καθώς και την ψηφιακή του φήμη. Το #GameOn Θα βοηθήσει τους νέους να κατανοήσουν την ανάγκη να αναλάβουν την προσωπική και κοινωνική ευθύνη για τις online ενέργειές τους. Τέλος, το #GameOn για περαιτέρω προβληματισμό συνοδεύεται από οδηγούς συζήτησης, σχέδια μαθήματος, συνεντεύξεις και ένα βίντεο "making-of". Μπορείτε να δείτε το βίντεο παρακάτω στην Ενότητα "Πολυμέσα" της σελίδας, ή για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε το #GameOn σε 5 επεισόδια, μαζί με το συνοδευτικό υλικό, μπορείτε να επισκεφθείτε απευθείας το www.cybersmart.gov.au/gameon.

Περισσότερες υποδείξεις για τα παιδιά και τους εφήβους μπορείτε να βρείτε μέσω των σελίδων:

Από την Αυστραλία με αγάπη ... για γονείς και παιδιά

Πείτε ΟΧΙ στον κυβερνοεκφοβισμό!

Ασφάλεια κινητών τηλεφώνων

Αντιμετώπιση προσβλητικού περιεχομένου

Ασφαλές sexting; Δεν υπάρχει!

Διαδικτυακές κοινωνικές συναναστροφές

Πηγή: cybersmart.gov.au

Διαβάστηκε 1966 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 02 Νοεμβρίου 2014 16:14

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Η γνώμη σας μετράει!

Βιντεοθήκη ΠΣΔ για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!

 • Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2017 και eTwinning
 • Webinar για "Το Διαδίκτυο που θέλουμε" #WebWeWantEU
 • Ετικέτα Ψηφιακής Ασφάλειας #eSafetyLabel: Ένα εργαλείο για ασφαλέστερα σχολεία
 • Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2015 webinar: esafety και eTwinning ενώνουν τις δυνάμεις τους!
 • 6 σχέδια μαθήματος για "Το Διαδίκτυο που Θέλουμε" #WebWeWant
 • Ασφάλεια στο Διαδίκτυο ΠΣΔ
 • DeleteCyberbullying GR : Ηλεκτρονικός Εκφοβισμός: υπάρχει διέξοδος!
 • INHOPE 2015: Κατάγγειλέ το, μην το προσπερνάς!