ΠΣΔΨηφιακή Ασφάλεια
 • Like us on Facebook
 • "Παίξτε" με το διαδραστικό infographic πρωτιάς για τα Ελληνικά σχολεία στην Ευρώπη με την ετικέτα ψηφιακής ασφάλειας!
 • Επισκεφθείτε μας και στην κοινότητα του Facebook, ενισχύστε την κοινή προσπάθεια με like & follow...
 • H δική μας απάντηση κατά του (κυβερνο)εκφοβισμού - Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε το πόστερ στην τάξη σας!
 • "Το Διαδίκτυο που θέλουμε" - "The Web We Want" εμπλουτίστηκε! Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε ελεύθερα 6 σχέδια μαθημάτων για το Γυμνάσιο!
 • Εκπαιδευτικοί βοηθήστε τους μαθητές σας να ωριμάσουν ψηφιακά με το #WebWeWantEU
Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2015 14:30

Καλή σχολική χρονιά με eSafety Label

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(7 ψήφοι)

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ξεκινά ένας νέος κύκλος συστηματικής και σκληρής εργασίας για όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί, με την αρωγή και την ολόπλευρη στήριξη των γονιών, παίρνουν θέση στη γραμμή εκκίνησης με όρεξη και κουράγιο, ώστε να ξεκινήσουν και να ολοκληρώσουν με επιτυχία την πορεία τους στο δύσβατο και συνάμα γοητευτικό μονοπάτι της γνώσης.

Για τους εκπαιδευτικούς τα πράγματα είναι πιο σύνθετα, καθώς όσοι είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και τις ΤΠΕ χρησιμοποιώντας ψηφιακά εργαλεία, καλούνται όλο και πιο συχνά να γεφυρώσουν το χάσμα της ενημέρωσης που αφήνει η σχετική άγνοια της οικογένειας και μεγάλου μέρους της σχολικής κοινότητας.

Το συγκεκριμένο επίσημο site για την ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα εντείνει την προσπάθεια ενημέρωσης μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών σε θέματα Ψηφιακής Ασφάλειας μέσω της συνεργασίας του ΠΣΔ με το αντίστοιχο European Schoolnet (EUN) στην ετικέτα πιστοποίησης eSafety Label.

Η ετικέτα Ψηφιακής Ασφάλειας ενισχύει την εικόνα του σχολείου (νηπιαγωγείο, δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) προς την κοινότητα, ενώ παρέχει επίσης συγκριτική αξιολόγηση με άλλα σχολεία σε τοπικό, εθνικό και κυρίως σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Λίγο πριν την έναρξη του σχολικού έτους 2015-2016, στη χώρα μας έχουμε 181 σχολεία με χάλκινη ετικέτα Ψηφιακής Ασφάλειας, 18 με αργυρή και 1 με χρυσή (δεδομένα 8/9/2015). To Γυμνάσιο και οι Λυκειακές Τάξεις Βασιλικής από τη Λευκάδα, το Γενικό Λύκειο Ελάτειας και το ΕΠΑΛ Ηράκλειας Σερρών ξεκίνησαν το χορό των "μεταλλίων" την περσινή σχολική χρονιά, λαμβάνοντας τη χάλκινη πιστοποίηση για την Ψηφιακή Ασφάλεια στα σχολεία τους. Μήπως ήρθε η χρονιά να εντάξετε και το δικό σας σχολείο στην κοινότητα των 200+ ελληνικών σχολείων της συνεργατικής δράση ΠΣΔ και EUN;

Σε αυτή την προσπάθεια, μπορείτε να βρείτε συμπληρωματικά υποστήριξη στο πιο δημοφιλές κοινωνικό μέσο. Ακολουθήστε μας λοιπόν και διαδώστε την προτίμησή σας στην έγκαιρη, αξιόπιστη και συνάμα επίκαιρη ενημέρωση σε θέματα Ψηφιακής Ασφάλειας, με like στη σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ.

Συμβουλευτείτε επίσης τα παρακάτω σχετικά άρθρα και προετοιμαστείτε με τον καλύτερο τρόπο για τη νέα σχολική χρονιά! Για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις, μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο esafety [at] sch.gr.

Διαβάστηκε 6639 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016 23:52

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Η γνώμη σας μετράει!

Βιντεοθήκη ΠΣΔ για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!

 • Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2017 και eTwinning
 • Webinar για "Το Διαδίκτυο που θέλουμε" #WebWeWantEU
 • Ετικέτα Ψηφιακής Ασφάλειας #eSafetyLabel: Ένα εργαλείο για ασφαλέστερα σχολεία
 • Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2015 webinar: esafety και eTwinning ενώνουν τις δυνάμεις τους!
 • 6 σχέδια μαθήματος για "Το Διαδίκτυο που Θέλουμε" #WebWeWant
 • Ασφάλεια στο Διαδίκτυο ΠΣΔ
 • DeleteCyberbullying GR : Ηλεκτρονικός Εκφοβισμός: υπάρχει διέξοδος!
 • INHOPE 2015: Κατάγγειλέ το, μην το προσπερνάς!